Värmeböljan är här. 

Värmen har äntligen kommit hit till oss. Sommar, som vi har längtat! 

På sommaren är det många hundar som har semester och vi är ganska få hundar på dagis, vilket innebär att vi ofta kommer ut allihopa på samma gång, med långa, långsamma promenader (på grund av värmen) och mycket bad. 

Till de hundar som har svårt för värmen brukar vi rekommendera ett kyltäcke. De säljs lite överallt, bland annats på Hööks som är väldigt prisvänligt men också Hurtta har en dyrare variant. En lägger det i kallt vatten, gärna någon timma innan promenaden så det hinner suga åt sig ordentligt, och sätter sedan på hunden täcket. Det som är viktigt att tänka på är att alltid hålla täcket blött. När vi är ute på långisar och det är väldigt varmt så torkar de lätt, så se till att ha vattenflaskor med er eller alltid ha nära till en sjö. 

Harry och Stella i varsitt kyltäcke

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln